Beste mensen,
 

In Januari zijn de Latijnse heilige Missen verplaatst van de Christus Koning Kapel in Schaarsbergen naar de kapel van het Sint Jozefhuis (Mill Hill) in Oosterbeek. De reden was dat de kapel in Schaarsbergen verhuurd werd aan een projectontwikkelaar.

Wij zijn door de fathers van Mill Hill zeer hartelijk ontvangen en zijn dankbaar voor de geboden gelegenheid.

Conform ons programma voor 2016 is er telkens op de tweede en de laatste zondag van de maand een H.Mis, altijd om 11.30.uur  en daarnaast op Palmzondag (20 maart), Pasen (27 maart), Hemelvaartsdag (5 mei),  Pinksteren (15 mei) en Kerstmis (25 december).

Op zondag 10 juli kunnen we dit jaar niet in de kapel van het Sint Jozefhuis terecht. Die dag is er een viering van de fathers in verband met het feit dat vier van hen hun 50-jarig priesterjubileum vieren. De H.Mis van de fathers wordt daarom verplaatst naar 11.00 uur, vanwege de komst van familieleden en andere belangstellenden.

Op 10 juli wordt de Latijnse H.Mis verplaatst naar de kerk van Velp, Onze Lieve Vrouw Visitatie aan de Emmastraat no. 18

De H.Mis zal daar worden opgedragen, zoals gebruikelijk, door pater Vervooren om 11.30 uur.

Dit jaar bestaat de Arnhemse Schola 50 jaar. Op zondag Gaudete (de 3e zondag van de advent) in 1966 heeft het koor voor het eerst de volledige Latijnse H.Mis gezongen in de oude kapel van de zusters Karmelietessen te Schaarsbergen. De zomer daaraan voorafgaand is het koor opgericht door Jan Boogaarts, nog altijd onze huidige dirigent!

We willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.

We zullen hieraan aandacht schenken op zondag 9 oktober.

De dag wordt gehouden in Velp waarbij de H.Mis en de Vespers zullen worden gevierd in de OLV.Visitatiekerk aan de Emmastraat. Tevens zullen er in de middag enkele lezingen worden gegeven met als thema kerkmuziek en liturgie.

De nadere uitwerking van het feestprogramma volgt nog per brief.

 

Met vriendelijke groet,

Marius van den Brul    voorzitter Schola Arnhem

 

Als u wilt bijdragen aan de instandhouding van de Latijnse H.Missen, dan kunt u een donatie storten op de rekening van de Stichting Interparochiële Schola Cantorum Arnhem e.o. rekeningnummer NL 46 INGB 00065 636 67

Vermeldt u dan wel: instandhouding Latijnse H.Mis.

 

Wilt u bijdragen aan de bekostiging van het feest tergelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Schola, dan kunt u eveneens storten op bovenstaand rekeningnummer onder vermelding van: 50-jarig jubileum Schola