Dit alles neemt niet weg dat de fathers naar ons toe uiterst uitnodigend waren en zeer tegemoetkomend. We zullen hen dan ook op gepaste wijze bedanken voor hun gastvrijheid.

 

Ik kan melden dat we in 2017 de H.Missen zullen vieren in de kerk van Velp (GLD), Onze-Lieve-Vrouwe-Visitatie aan de Emmastraat 18.

Met het parochiebestuur van de Sint-Eusebiusparochie zijn we overeengekomen dat dit mogelijk wordt, alhoewel het meer kosten met zich mee brengt. Het koorbestuur meent echter dat de voordelen van het vieren van de H.Eucharistie in een echte kerk ruimschoots opwegen tegen de wat hogere kosten. Wij hopen dat u er aan zult willen bijdragen en dat door mogelijk wat meer bezoekers de collecteopbrengsten zullen stijgen.

 

Het parochiebestuur wil graag dat we een beperkt aantal keren per jaar in de Sint-Martinuskerk aan de Steenstraat in Arnhem zullen zingen. Deze H.Missen zijn dan zogenaamde B-Missen, dat wil zeggen dat de gebeden in het Nederlands zullen worden gesproken. Wel zullen we de vaste en wisselende gezangen in het Latijn (Gregoriaans) zingen.

 

Het rooster van vieringen kunnen we op dit moment nog niet helemaal vast stellen. Daar krijgt u nog bericht over.

 

Het verheugt ons bijzonder dat we op 18 december a.s. een extra H.Mis in het huidige rooster kunnen invoegen waarbij kardinaal Eijk de celebrant zal zijn. Vanwege het 50-jarig bestaan van het koor valt ons deze eer te beurt. Wij rekenen op uw komst. Deze H.Mis zal worden gevierd in de kerk van Velp op de gebruikelijke tijd, 11.30 uur.

 

Al met al zeer positieve ontwikkelingen.

 

{phocadownload view=filepreviewlink|id=10|previewwidth=640|previewheight=480}

 

Verdere informatie volgt via de gebruikelijke jaarlijkse rondzendbrief zo rond half december.

 

Met vriendelijke groet,

Marius van den Brul,  voorzitter Schola Arnhem